Kindercoach traject

 

Veel kinderen die geboren zijn vanaf het jaar 2000 zijn veel gevoeliger. Ze hebben “voelsprieten” wat soms ook heel lastig kan zijn. Hoog gevoelige kinderen zijn gevoeliger dan andere kinderen. Ze zien en horen veel om zich heen. Vaak kunnen deze kinderen niet tegen harde geluiden en houden ze niet van verandering en verrassingen. Ook hebben ze vaak snel in de gaten hoe iemand anders zich voelt. En dat kan best lastig zijn. Ze zijn vaak moe, hebben last van prikkels om zich heen, wat heel verwarrend is. Te veel prikkels kan zich uiten in boosheid, veel piekeren en slecht slapen.

Prikkels zijn alle dingen die je om je heen hoort, ziet, ruikt en proeft en voelt. Als je hoog gevoelig bent, dan komen prikkels bij jou harder binnen. Als hoog gevoelige kinderen iemand zien die verdrietig is, worden ze zelf ook verdrietig, wat weer verwarring geeft.

Als kinderen gevoelig zijn, hebben ze ook hele mooie kwaliteiten. Ze zijn zorgzaam, ze kunnen intens genieten en begrijpen anderen. Maar als hoog gevoelige kinderen zich niet goed afsluiten en alles oppikken kan dit de kinderen uit balans brengen. Ze slapen slecht, kunnen heel boos zijn, geen concentratie, eenzaam voelen, moe, zenuwachtig of onrustig.

Tijdens dit kindercoach traject hebt ik kinderen met oefening om beter om te gaan met prikkels. Meer de rust te vinden in zichzelf. Meer zelfvertrouwen te krijgen en beter te slapen.

Mocht je samen met je zoon/dochter het traject met mij willen starten?

Neem dan contact met mij op via E-mail: mayakrachtsteen@gmail.com