Maya Tzolkin kalender

 

Heb je ooit gehoord van de Maya Tzolkin-kalender? Deze eeuwenoude kalender is gemaakt door de Maya’s, een volk dat bekend stond om hun wijsheid op het gebied van wiskunde en astrologie. Onder de vele kalenders die de Maya’s hebben gemaakt, is de Tzolkin-kalender een uniek exemplaar.

De naam “Tzolkin” betekent “dagtelling” in het Maya-schrift. De Tzolkin-kalender bestaat uit 260 dagen, wat precies overeenkomt met de duur van een nieuw leven, vergelijkbaar met de zwangerschapsperiode van 9 maanden. Deze kalender is verdeeld in 20 dagzegels en 13 tonen.

Elke dag heeft een zegel en een toon, die beide een diepere betekenis hebben. Bovendien bevat de Tzolkin-kalender ook “poortdagen”. Op deze dagen wordt gezegd dat de sluier tussen de kosmos en de aarde dunner is, waardoor de energie zwaarder wordt. Mensen kunnen op deze dagen last hebben van symptomen zoals hoofdpijn, slecht slapen, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen. Als je op een poortdag bent geboren, wordt aangenomen dat je hooggevoelig bent.

Als je in het midden van de Maya Tzolkin-kalender bent geboren, wordt gezegd dat je leven intensiever wordt beleefd. Elke zegel behoort tot een familie, en door naar je geboortedatum te kijken, kan ik berekenen welke zegel bij jou past. Van daaruit kan ik zien welke andere zegels met jou resoneren.

Naast jouw persoonlijke zegel heb je ook een gids, een ruggensteun, een maatje en een uitdager in de Tzolkin-kalender. Als je een Maya Tzolkin-legging bij mij aanvraagt, zal ik je vertellen wat jouw persoonlijke zegel is. Ik zal ook de posities van jouw gids, uitdager, ruggensteun en maatje rond jouw zegel op tafel leggen en uitleggen wat deze posities voor jou betekenen. Daarnaast zullen we kijken naar jouw levenspad: waar sta je op dit moment in je leven en wat mag je nog ontwikkelen? Een legging biedt veel inzichten die je kunnen helpen in je verdere leven. We zullen kijken naar jouw sterke punten, obstakels waar je vaak tegenaan loopt en wat je nog kunt leren.

Daarnaast zullen we ook kijken naar de mensen om je heen en wat zij voor jou kunnen betekenen. Zijn ze een ruggensteun, gids, maatje of zelfs een uitdager? Dit alles zullen we ontdekken.

Tijdens een persoonlijke afspraak zul je veel informatie ontvangen. Als je liever alles in een Word-bestand wilt ontvangen, is dat ook mogelijk. Je krijgt dan jouw Maya Tzolkin-verslag uitgewerkt in een Word-bestand via e-mail, zodat je alles op elk gewenst moment kunt nalezen. Ik kan ook kijken naar de relaties